Hitta hit / Parkering

HITTA HIT / PARKERA

___

HITTA By Car


Smidigast är såklart att använda sig av Google Maps eller liknande kartfunktion. Men här kommer ett försök på en bra vägbeskrivning.


Enklast är om man exempelvis kommer ifrån umeå är att ta E12an förbi flyget. När man närmar sig obbola kommer en skylt på höger sida som vägleder dig mot Obbola By, följ den. Sedan kommer en trevägskorsning där du fortsätter hålla höger på huvudleden. Du följer denna väg förbi Obbola Skola till vänster sedan kommer Obbola Kyrka till höger. Efter kyrkan tar du första vänster in på Hammarströmsvägen sedan 2a höger in på Östibyvägen. Östibyvägen går som en sväng hela vägen bort till destinationen som är i slutet av gatan. Vår uppfart är lång då huset ligger mitt inne i kvarteret. Ett tips är att ha grannens gärdsgård som riktlinje, där svänger man in höger. Hoppas du hittar!___

HITTA By Bus


Tar du bussen till obbola från umeå är det länstrafiken du åker med. Hållplatsen du kliver av på heter Hammarströmsvägen. Man kan lätt söka på hållplatser och avgångar samt köpa biljett via mobilappen "tabussen.nu"


Det går att ta 2 olika bussar till Obbola. Både linje 125 som är direktbussen till obbola och går från Vasaplan över Kyrkbron och via flyget samt linje 123 som går genom Holmsund via NUS och tillslut når Obbola över Holmsundsbron. 


Hållplatsen är som sagt Hammarströmsvägen oberoende av vilken linje du åker med, Hållplatsen innan är Obbolaskola. 


Från Hållplatsen brukar jag följa vägen bort till en cykelstig som går ner bredvid en lekplats. Följ den vägen rakt ner till en "T" korsning och ta höger där in på Östibyvägen, Sedan är det bara att följa den vägen hela vägen fram. Det tar ca 5min att gå från hållplatsen till salongen. 


Ett tips är att ha grannens gärdsgård som riktlinje, där svänger man in höger. Hoppas du hittar!


PS: Bussen går tillbaka från hållplatsen till vänster när man kommer upp från cykelbanan igen. Den heter ochså Hammarströmsvägen. 


PARKERA

___


Vi har som sagt en lång uppfart att parkera på. Känner man sig manad att backa ut sedan eller vända på en egentligen lite väl tigt plats kan man självklart köra hela vägen fram och parkera vid huset, tänk bara på att lämna plats ifall en till bil skulle dyka upp och att inte parkera in någon annan. 


Känner man sig inte helt trygg med sin backning går det bra att parkera närmare vägen nere på uppfarten. Men tänk på att lämna plats åt andra bilar som vill komma förbi så ingen blir inparkerad. Det finns även ett litet skjul vid uppfarten som inrymmer soptunnor och ett skåp. Önskemålet är att skåpet iaf ska vara åtkomligt vid din parkering.