Start | Prislista | Guidlines | Hårologi | Signature | Olaplex | Internetbokning | Crew
 Vilken behandling ska du välja?

 

Det kan ibland vara svårt att veta vilken typ av behandling man ska välja för att din bokning ska bli rätt i exempelvis tidsåtgång. Därför presenterar vi här en liten lathund på hur du ska tänka kring din bokning. Har du ytterligare funderingar kring din bokning så kontakta oss gärna för att boka din tid åt dig så det inte blir fel. För att uppnå vissa resultat klarar vi oss på kanske 2h men för andra behöver vi kanske 5h. Därför är det viktigt att det blir rätt vid bokningen.

Det kan se ut som att det är mycket att läsa, men du behöver bara läsa det som rör din kommande/bokade behandling.

 
 Färdig Frisör, Trainee och Elev

 

Vi tycker att det är en trevlig service att kunna erbjuda olika prisklasser på behandlingarna. Därför försöker vi i dagsläget erbjuda tjänster av färdiga frsörer, traineer och elever. En färdig frisör är en frisör vi anser vara helt självgående eller med Gesällbrev. En Trainee hos oss är en frisör som tagit studenten från en gymnasiell frisörutbildning eller genomfört en utbildning på en privatskola/vuxenutbildning men ännu ej tilldelats gesällbrev eller kräver mer handledning. En elev hos oss är en frisör som fortfarande går på en gymnasiell frisörutbildning eller en privatskola/vuxenutbildning.

Just nu har vi ingen som tar traineepriser på salongen

 
 Klippning 60min

 

I en Klippning på ca. 60 minuter hos ordinarie frisör, alltså inte trainee eller elev, ingår konsultation, schamponering och styling. Denna behandling är bra för dig som kanske är hos oss för första gången, eller kanske vill du hitta på någonting nytt, alternativt att du har ett långt hår som tar längre tid att tvätta, reda ut, torka och styla. Tar behandlingen mindre än 45min dras mellanskillnaden av.

 
 Klippning 45min

 

I en Klippning på ca. 45 minuter hos ordinarie frisör, alltså inte trainee eller elev, ingår konsultation, schamponering och styling. Denna behandling är bra för dig som är bekant med oss sedan tidigare och vet vad du vill ha och kanske inte göra en allt för stor förändring, Du kanske har ett kortare hår som går snabbt att tvätta, reda ut, torka och styla, alternativt att större delen av frisyren klipps med maskin. Vill du ha en maskinklippt fade där det används flera olika längder på maskinen för att få mjuka övergångar från riktigt kort/0mm är det bra att boka "klippning 60min" pga ett annat detaljarbete. Tar behandlingen mer än 45min läggas mellanskillnaden på.

 
 Klippning i kombination med färg eller permanent

 

Vill du klippa dig i kombination med att du färgar eller permanentar håret får du rabatt på klippningen.

 
 Färgning av hår

 

Vid färgning av ett hår kan det vara svårt att veta vilken typ av behandling man ska boka. Du kanske tänker att det bara är utväxten som ska trollas bort och väljer därför tjänsten "bottenfärgning", men vissa utväxter tar 1,5h att behandla och vissa 3h. Vi hoppas att detta underlättar för dig när du ska göra ditt val.

 
 Färgning

 

Behandlingen som vi kallar "Färgning" är en enklare behandling, det är en lätt appliceringsteknik där kanske en färg appliceras i botten och en annan eller samma färg på längderna. Är man ute efter en mer avancerad färg där fler än 2 färger behövs räknas det som "Full Färg" eller "Ombre - Balayage"där vi har mer tid på oss att lyckas med resultatet. I denna behandling hinner vi inte med att göra slingor eller andra avancerade appliceringar.

 
 Slingning

 

Denna behandling är till för dig som vill slinga en utväxt, ett helt hår eller delar av ett hår med blekning eller färg. Denna typ av behandling är inte till för dig som vill ha en balayage eller ombre, då är det "Balayage - Ombre" du ska välja. Har du ett tidigare färgat hår som ska ljusas upp med hjälp av slingor rekommenderas nyansering eftersom att nyanserna på slingorna kan ljusas upp olika.

 
 Full Färg

 

Denna behandling är till för dig som vill ha mer än bara en färg eller bara slingor. Till exempel om du både vill ha/behöver en färg i botten och slingor på längderna.

 
 Balayage - Ombre

 

Det här är en behandling för dig som vill ha en Ombre eller att en Balayageteknik ska användas.

En balayage är en appliceringsteknik för att oftast uppnå en ombre känsla i håret. I vissa fall måste det läggas flera olika färger, både infärgande och uppljusande för att uppnå ett önskat resultat och ibland räcker det med uppljusande eller flera olika infärgande. Det här är en typ av behandling där nyansering oftast behövs och som ej kommer debiteras extra för.

 
 Pastell - Granny Gray

 

Vissa färger behöver läggas på ett väldigt ljust behandlat hår för att uppnå önskat resultat. Därför har vi skapat denna behandling för dig som önskar en pastellton eller att få håret grått färgat.


FÄRGA HÅRET GRÅTT
Om du vill bli gråhårig är det några saker du bör veta. Först och främst är det utgångsläget på ditt hår som avgör ifall det går att färga det grått. Håret måste vara väldigt ljust och blekt för bästa resultat. Är du blond naturligt behöver vi med största sannolikhet ändå bleka det först.

En grå färg består till största del av kalla pigment, de kalla pigmenten sitter sämre än varma pigment i ett hår och därför upplevs alla färger mer eller mindre varma efter ett tag. Ett grått färgat hår skiljer sig inte ifrån det, utan de kalla pigmenten kommer att vilja släppa så här om någonstans är hemmavård A och O.

Att hålla efter de kalla pigmenten hemma är ett måste, Silvershampoo och silvertoningar är viktigt om du vill bevara färgen.


FÄRGA HÅRET I EN PASTELLTON

En pastellton är en väldigt ljus färg som skiftar i någon typ av nyans, förlagsvis violett eller rosa. Så även här är det väsentligt att håret är väldigt ljust och blekt innan.

Även pastelltoner är väldigt känsliga och fadear snabbt vid användning av fel produkter. Även här finns det produkter att underhålla håret med hemma för en längre hållbarhet och uppfräschning.

VAD INGÅR
I dessa behandlingar ingår blekning av utväxt vid behov eller en lättare avfärgning om håret behöver rensas. Är du mörk sedan tidigare behövs en mer omfattande avfärgning/blekning och därav ytterligare tid och kanske flera behandlingstillfällen.

 
 Bottenfärgning

 

FÄRGNING av utväxt
En bottenfärgning innebär att det är utväxten av håret som vi fokuserar på. Utväxten får max vara 2cm eller 8 veckor sedan färgning. Denna behandling är till för dig där det appliceras en färg i hela botten.

BLEKNING av utväxt
Om utväxten ska helblekas tar det betydligt längre tid vid både applicering och verkningstid än med vanlig färg. Därför väljer du "Blekning av utväxt" istället för "bottenfärgning". Utväxten får max vara 2 cm eller 8 veckor sedan blekning. Här ingår en nyansering vid behov, behöver längderna rensas med blekning i samband med att utväxten bleks eller att en pastellton ska läggas väljer du "Pastell - Granny Gray" istället.

SLINGNING av utväxt
Om utväxten ska slingas bort väljer du "Slingning" då det tar upp till 60 minuter längre tid att applicera slingor i ett hår än att pensla en bottenfärg. I det här fallet får utväxten vara längre än 2 cm men resultatet blir oftast bäst om den inte är för lång. Har du kort hår väljer du kort hår, har du långt hår väljer du långt hår.

 
 Nyansering

 

I vissa fall behöver slingor eller en balayage nyanseras för att uppnå önskat resultat, och ibland behövs det bara en nyansering för att helheten ska bli bra, utan slingor eller blekning. Om ditt hår ska nyanseras efter att vi gjort slingor exempelvis tillkommer en kostnad på 200kr för kort hår och 300kr för långt hår. Men ska vi bara nyansera din befintliga hårfärg måste vi räkna in tvätt och torktid i behandlingen och har därför tjänsten "Endast Nyansering" där det ingår. Har du kort hår väljer du kort hår, har du kångt hår väljer du långt hår.

 
 Avfärgning

 

Om ditt hår är mörkt färgat sedan tidigare och du vill uppnå ett ljusare och jämnare resultat kanske håret bör avfärgas innan infärgning för att rensa bort så mycket konstgjorda pigment som möjligt.

Denna behandling måste avslutas med ”Färgning”, ”Slingning”, ”Fullfärg”, ”Ombre - Balayage” eller ”Pastell - Granny Gray